try

Friday, December 9


ok ! saya nk mula bercerita ..
leh bg pinjam telinga n mata ? ;)

mata tak baik lagi .. alahai !
bile nak baik .. kite da beli eyeliner baru kot
tp masih xboleh nak pakai sb mata yang xcantik nie
huhu ~ da lah xcantik, mkin xcantik dibuatnye :(

setelah 2 minggu tanggung sakit, alhamdulilah sudah nampak perubahannya
sedikit sebanyak , bengkak dah mula mengecut
tpi tetap melekat kat mata .. boleh ilang kan ?
camner pon harus hilang , operate ? lau jadi doktor kan call ..

takutnya ... sakit kot, huhuhu

ubat banyak jenis, makin besar saiz ubatnya ..

panadol
ubat titis
bengkak
vitamin
multivitamin
tahan sakit
gastrik

confuse la ! npe plak kene ade ubat gastrik tuh ? saya xgastrik la ..
ayoyoyooo .. so kawan2 lau nk ubat gastrik tu pm sy k ..
hehehehe ~

now da mula nak selsema ..
adeh ! banyak betol penyakit saya kali nie
letihnya la badan .. mkin mlas jdinya
doktor ! mintak ubat rajin ade tak ???

test 2 nak dekat da nie , ape pon xbaca lagi ..
alahaiii ... ( mengeluh lagi ) :) :) :)

oklah .. nk cau , bye ~


p/s : M.A y rawat kite tuh, ensem kot ! wewett ... ;p


Friday, December 2


welcome december !

bye november !


p/s : birthday bakal tiba ... weeee :)



Monday, November 28



alhamdulilah
syukur ke hadrat illahi

aku memperolehi kekuatan diri
untuk terus tabah dalam menempuh dugaan dan cabaran


aku yakin bahawasanya aku seorang yang tenang




p/s : suka sangat apabila ada yang sudi membantu ^_^

Sunday, November 27


kalau semalam aku tidak menangis !
mungkin hari ini , aku akan menangis ...

sesungguhnya, tabahkan lah hati ku ini
untuk terus dan terus kuat menempuh dugaan

HANCUR SEKALI LAGI





jiwa menderita andai mengingati kenangan lama




p/s : ***** ******* awak dah lama menghilang , bile awak nak muncul balik ?






tahun baru


azam baru
tak nak menangis lagi
azam baru
nak berjaya dalam hidup
azam baru
menjadi anak yang boleh mem
banggakan kedua ibubapa

cerita lama
tentang dia , yang tak pernah habis
cerita lama
tentang die , yang langsung tak mahu berubah
cerita lama
tentang die, yang selalu menyakitkan hati
cerita lama
tentang die , yang sentiasa datang dan pergi


hidup baru
tak nak pikir tentang die
hidup baru
tak nak ingat kenangan dengan die
hidup baru
tak nak sebut pasal dia
hidup baru
tak nak pasang harapan lagi

aku akan melangkah setapak ke hadapan
pintu hati yang sentiasa tertutup akan kembali terbuka
pada insan yang berjaya nanti
hargai dan terima lah aku seadanya
aku akan membahagiakan kamu andai tertulis aku milikmu



p/s : terima kasih kawan ! yang sentiasa membantu aku melupakan kisah sedih

Thursday, November 24


OK
EXAM DAN ASSIGNMENT
BERLAMBAK- LAMBAK
CSC , GTN , BIO

LAB REPORT DA 60% SIAP
TASK CSC 50 % SIAP
REPORT GTN 0 %

WIWET !!
HATI MASIH GEMBIRA WALAUPUN KERJA XSIAP
HEHEHEHE

MALAS DA NAK SERABUTKAN KEPALA
KALAU SEMPAT, MALAM NIE SIAP KAT SUME
( macam tak sempat siap jer )


GOOD LUCK
I' ZZATY

Friday, November 11

alahai labu ,...



Kawan - kawan .. esok bukan sabtukan ? plezz, ckplah esok bukan sabtu , huhu ( walaupon hakikat sebenar esok tetap hari sabtu ) so kesimpulannya, cuti da tamat. Sedihnya .... xnak balik u! xnak exam ! xnak masuk makmal ! xnak sumenya ...

Assignment berlambak - lambak tak siap .. atas alasan xreti nak buat ? tapi memang betol pon xreti nak buat tambah dengan tak paham lagi .. so makin berkati - kati la xleh nak buatnya!
yerkkk ... xsuke! xsuke! dan xsuke !

Otak lak semakin hari, semakin tepu .. sbnya banyak sangat main dari belajar, bilik kawan2 sume blok len2, jauh pulak tuh. Nak g tanye soalan yang xpaham susah betol, arghh bertan - tan lah xsukenya ....

Sudahlah , makin menaip makin merepek jadinya ..



p/s : otak disni, fikiran disana

Thursday, November 10



tepat pukul 12 tengah malam nie bermakna tarikh adalah 11 . 11 . 11
so
birthday awak sudah pun tiba :)

selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 22 .
semoga awak berjaya dalam hidup dan capai apa yang awak hajati
sy pilih untuk wish birthday awak kat sini walaupon saya tahu awak xkan baca
tp saya xkisah ..
sb itu bukan tujuaan utama saya ..

awak ! awak !
awak nak tahu tak ?
saya berangan nak sambut birthday awak
nak wat suprise untuk awak
tapi
saya tahu angan-angan
tak semua kan jadi kenyataan
mungkin ada dah kot orang yang sambut birthday awak nti
yelah ! awak kan ramai peminat
saya nie salah sorang kot dari peminat awak
hehe ` i don't care about that !
sapa saya pada awak ? peminat ? kawan ?
xkisahla awak nak pikr ape pon
saya pon xmention awak sape pada saya
so deal lar .. hehe

hadiah untuk awak xda lar
sorry k :)


SELAMAT HARI LAHIR
HAPPY BIRTHDAY




Wednesday, October 12

UNTUK SEKIAN KALINYA ...
HATI AQ DILUKAI LAGI ...

APA SALAH AQ SEBENARNYA ...
SEHINGGAKAN DIDUGA SEBEGITU ...

SAKIT TERAMAT BILA MENGINGATI ...
TAPI MAMPU KE AQ LUPAKAN NYA ...
IA TIDAK SEMUDAH ITU !

REMUK , HANCUR , BERLERAI SUDAH SEMUANYA
MENGHARAPKAN SATU KEAJAIBAN AGAR DAPAT MELUPAKAN SEGALANYA ...

Saturday, October 1

1 okt 2011




Genap seminggu dah, aq menempatkan diri di Umt nie ...

dan hari ini secara rasminya, aq berjaya n berjaya mengepau seseorang ! hahaha ~

JAHATKAN ;P

Hehe! tulah, gatal nk ber-syg2 lagi .. kan da hilang duit !
kihkihkih ( p/s : air tuh masam sgt la =.=' )

terima kasih ! arigato ! gracias ! thank you !

( harap maklum! bukan scandal k, only good friend kt kmpg )
sy baik !! ececehh .. =)

Friday, September 30

KALAULAH HATINIE .... ~


rasanya hati aq nie sedih sgt,xtahu knpa?
adakah sb aq pikirkan die?
nape aq ingat kt die?

sal die nie, aq da x tahu nk kata ap ! jujur hati aq hiba n sedh sgt ..
nape die y still aq pkir ?
walaupon da beribu - ribu kali die xkisah & xheran kat aq.
letih sungguh hati ini tanggung rindu, tanggung syg ..

aq ngaku aq xleh lupakan die, hnya nme die y msih kukuh di dlm hati aq nie even da lame xda pape tp npe hrus DIE, DIE.
aq rase airmata aq terlalu murah utk insn seperti die!.. aq xpernah sedar, aq terlalu memikirkan tentang die, sdgkan belum tentu die pikirkn aq =.='
rasenya aq cume muncul dihati@ dipikiran die bile die sunyi.. kan? kan?
aq sedar tntg hakikat itu! alpa & bodohnya aq!

kata-kata y die ucapkan walau skdr dri sekeping msj,aq hargai sgt2 even kadg2 aq sendiri sangsi smda ikhlas @ tak ucapan itu. Maafkan aq ! aq tahu aq xde hak menilai keikhlasan die, tp itu y aq rasai.. seakan2 die terpkse membals msj y aq send! masa y lama dprluk tok reply msj!.

Terima kasih ! bercinta ngn die, cinta y indah pernh aq lalui suatu ketika dulu ..
aq da redha dengan ketentuanNya, cume hati nie berat tok melepaskan +_+.
Now kite kene teruskan life kite,
aq dgn cra aq !
die dgn cara die !

HATI.. HATI .. HATI .. napelah engkau tabah sgt? napelah engkau sabar sgt?
kadang3 aq letih + penat + serabut+fedup= aq tetap bertahan,peliknya!!!!
kau mendrem aq kew ? HAHAHAHA ~ (sampai-ke-situ-aq-pikir,sbnya-aq-pelik-aq-msh-berthn-dan-terus-bersabar)

Gasaklah hati ! engkau nak sgtkn ? nangis ? xda kot, airmata pon da abis .. hehe So tindakkn setrusnya, tunggu & lihat sejauh mne aq berthn! rasenya lama siot, berthun kot .. hahaha~
( KENTAL GILER ) tp bab nie jelah, bab lain xpulak, senget betol, huhuhu~

oklah, bosan cite sal nie ( tp cite gakkn ) hehe - bubyeeeeee :)

Thursday, September 29

AYAH !!! IBU !!!
~ SELAMAT HARI LAHIR ~

walaupon da lepas beberapa hari..tp adik nak wish sekali lagi bahawasanya adik sayang ayah dan ibu sangat - sangat. Tanpa ayahdan ibu! adik xkan ade kat dunia fana nie. Adik berjanji yang adikkan bahagiakan hidup ayah dan ibu. Terima kasih atas segala didikan dan pengorbanan yang telah ayah dan ibu lakukan untuk keluarga. Adik bersyukur dilahirkan dalam keluarga nie, samada kehidupan kita susah @ senang, adik tetap berbangga .. janji adik dan adik2 beradik yang lain, kami xkan sesekali abaikan tanggungjawab kami sebagai anak pada ayah dan ibu bile kami da bekerja nti .. adik masih memerlukan ayah dan ibu ... terima kasih juga sebab sanggup melayan kerenah adik dari adik dilahir sehingga sekarang, adik degilkan? adik kuat memberontakkn ? tp tu dulu time adik belum betol betol paham keadaan. now ! adik da besar da pndai nk nilai baik dan buruk so adik da xdegil cm dulu lagi .. hehe ~

i love my mum n dad so much ... muahmuahmuah ^_^

P/S : birthday ayah ( 26 / 09 ) birthday ibu ( 05 / 08 )


bile teringat sesuatu perkara itu, mesti mula rase sedih !
kadang kadang da malas nk pikir ..
tapi perkara yang pernah berlaku bukan senang nak hilang cmtu saje
paling tidak kene alami hilang ingatan ! tp kite nak kew ? da tentu xnak kan ..
apa yang boleh, kita cume mampu kekalkan memori itu tanpa mengingati @ mengungkitnye ..
mungkin itu adalah cara yang terbaik !!

aq ! aq ! aq ! adakah sekuat itu ? adakah seberani itu ? aq tahu aq ade sume itu, cume aq tidak segagah itu .. aq lemah, aq mudah mengalah, aq mudah tersentuh .. itu kelemahan aq y utama !

aq berharap , semakin hari makin lama..
aq memperolehi kekuatan dan keberanian untuk menjadi segagah itu
seperti makna namaku sendri

NUR I' ZZATY
( CAHAYA KEKUATAN DAN KEMULIAAN )

=_____='

Wednesday, September 28

x 1 x

kembali lagi ..
now da seminggu, stat study kt umt nie, persekitaran memang ok .. cntik & selesa.
belajar pulak, wat mse nie ok, cume biokimia je y agak slow sikit =.='
da la bi, ngn bacis xde lagi, mau merangkap gak lar .. huhuhu
jarak fakulti & kediaman ?
jauh fakulti! , penatla jugak :(
hari - hari kne lalu jalan shortcut y diknli sbgai ( jalan biawak ) hehe ~
kenapa dipggil jln biawak ?? rase - rase ?
sumenye sb kawasan 2 ala- ala cm kwsn pya bakau, berair jer + ade biawak..
besar ade, kcik pon ade! waktu mlm gelap pulak tuh .. kiri kanan kwsn air,
so bhaya menanti kalu xberhati hati ..
skrg sblh kiri da pasang pagar dawai besi
bhgian sblah tali air, y seblah paya tuh belom agi .. tp xtaw la pihak umt kan psg atau x ?

but, dorg kene psg gak
sb bnde nk jdi xleh dijangka

xtahu nk cite pe lagi ..
bubyeee ~

p/s : a.w.a.k-s.a.y.a-.r.i.n.d.u-a.w.a.k-s.a.n.g.a.t :'(

Sunday, September 18


Hye .. Hye .. Hye .. Hye .. story dan story lagi !

huish ! cume tinggal beberapa hari je lagi tok wat persiapan melangkah ke dunia baru. OOhh no, aq xtaw pe y patot aq wat skrg nie, aq rase cm aq dah blur! blur! nk kate xbeli brg lgsg tuh, xlah aq still beli jgk cume pe y aq rase perlu je aq beli .. mgkin faktor jarak antara rumah & uni tuk lebih kurang sejam so aq rase cm nti2 leh blik ambik kalu2 brg xcukup ..

pembayaran xwat lagi, duit xberapa nk cukup, huhu .. so esok kene g mohon duit yayasan wt tmbah pe y xcukup, hehe. Terimakasih!! perkara y perlu disettlekan ade y da wat, ade y belom .. Perkara y sudah borang kene isi, gmbar pasport y xbpe lwa tuh, hukhukhuk :(. X-ray bdn y xwat lagi, mgkin esok @ lusa .. selesai je tuh nti, xperlu risau sgt kot .. :))

oklah, rasenye xde pape lagi kot nk taip. otak aq nie da cm beku, asyik blur! blur! je .. sampai nk kene org gtaw ap y perlu ape y x.. 0h, sebelum terlupa.. terima kasih BO'TOOL ( bkn nme sebnr ) tok pertolongan kamo tuh, kamo bntu sy ingt ap y patot sy beli .. nsibla kamo ade, syg kamoo lah kawan! promise sy akan jd kawan terbaik tok kamo sampai bile2 ^_^.

bubye ... muah muah muah muah


Thursday, September 15

bermulanya cerita terbaru =___=


Arinie, 15 / 9 / 2011 keputusan rayuan upu kuar. Alhamdulilah, aq dapat teruskan pengajian. Cume kali nie bukan kt tempat yang selalu aq idamkan.. Xkisah la, yang penting setelah sekian lama aq tunggu akhirnya peluang aq perolehi jgk! terima Ya - Allah :) Syukur, Alhamdulilah. Erk .. sebelom dpt twrn nie, aq da bernazar kalu aq dpt peluang tok sambung belajar @ keje aq kan puasa 4 hari berturut2 .. so kali nie total puasa y perlu aq buat nti makin bertambah la, hihihi :)

Selama nie pon, aq da menggangur dkt 1 thn. interview da pergi 2 3 tempat, tp itu bukan rezeki aq bila keputusannye aq xberjaya ! jd aq pon wat la keje secara tidak rasmi tok cri duit poket. Now, aq kene tumpu pd study la .. xda msa da nk duk saje2 sambil tg tv, goyang kaki, baca novel setengah hari n len3.. hehe

Dan kini, akan bermula la kehidupan aq sebagai seorang student yang akan menempuh suka dan duka menyambung pengajian di peringkat DEGREE .. ( time study nti, comfrim aq la y berusia dri dak2 len ) ;p

P/S : TERIMA KASIH YA - ALLAH

Tuesday, September 13

' melepaskan sesuatu yang belom pasti mungkin lebih baik daripada terus menyimpannya '

' menerima hakikat bahawa tidak semua yang kita impikan akan menjadi milik kita '

' kehilangan sesuatu yang amat disayangi mungkin akan diganti dengan yang lebih sempurna '

' apa yang dirancang tidak semuanya kan menjadi nyata '


REDHA DENGAN KETENTUAN-NYA

!! love is silent killer !!

Sunday, July 24

kisah yang lalu,
terkenang kembali,
saat bertemu dengan dirimu
Amacam jiwang x ? hihi .. sbnrnye baru2 nie dok asyik kemas brg2 ..
selongkar sana! selongkar sini! terjumpe something ..

DAIRI
macam - macam ade dlm tuh
sumenye coretan kisah2 lama
mulanye ingat nk campak dalam api jer
tapi
tertiba lak rase cam nk belek2 dulu dairi tuh
bkn sb nk mengenang perkara y lepas
skdr suka2, mengimbas coretan kisah dulu
~ ( > _< ) ~

ambik masa y sesuai tok baca balik segala kisah
hahaha ! serius kelakar
betol2 menulis ngn perasaan tuh
ayat bukan men jiwang + sadis agi, serba- serbi ada
CINTA ! KECEWA ! MARAH !

now nk tayang sikit la kat korang sajak2 kecewa yang pernah dikarang
hihihi

SUATU KENANGAN
YANG PERNAH KU LALUI
BERSAMA INSAN YG KU SAYANGI

SUATU KENANGAN
TERSEMAI DULU BERSAMANYA
BERJALAN MENGIRINGI ANGIN MELIHAT PANORAMA

SUATU KENANGAN
KINI PUDAR MENGHITUNG HARI
ANTARA KAU & AKU TIDAK LAGI SEMESRA DULU

SUATU KENANGAN
KINI TINGGAL SEKADAR MEMORI
KUSIMPAN DIDASAR HATI
AGAR IA TIDAK AKAN MATI
MESKIPUN CERITA CINTA KITA
SUDAHPUN DIPENGHUJUNG JALAN
BIARLAH SEMUANYA MENJADI
SUATU KENANGAN YANG ABADI

Friday, July 22

TORA DATANG LAGI ~

Hye .. sume , da lame rase menyepi kn dri .. kini cik izzaty kembali lagi ! hehe ~ aishh .. nasibla blog nie xde labah labah .. kalu lah ad comfrim si labah labah nie da bersuka ria wat sarang kan ? gayut sana! Gayut sini ! mau tersangkut lalat lau singgah blog nie .. Jap2, lalat ?? asal lalat lak .. eee, xcomel langsung .. lau rama2 ok gakkan .. euww, teruknye selera korg !! haha ~

Ok ok ok .. bukan labah labah atau lalat y cik izzaty nk create arinie .. tp cik izzaty nk bercerita tntg kehidupan cik izzaty sndri :) ( korg da bersedia sume ) hehehe ~ begini kisahnye : : Cewah cewah siap begini kisahnye lagi .. haha

Life family cik izzaty nie simple jer .. kami bkn berasal dari keluarga y kaya dengan harta ! tp kami kaya dgn keseronokkn .. seronok kew? Mstila .. beronok ronok , hehe . asal kami dari Selangor .. kami membesar disana sejak dari ayah belom berjumpe ibu, kmudian ayh & ibu berkawin dan ayah n ibu ade kami 4 beradik ! kami kat sana pernah merasai kesempitan wang. Almaklumla hidup dbndr .. tp kami still mampu gmbira sama cm org len .. kdg2 kan, bile aq ingat balik cite suka n duka hidup y aq jalani .. aq bersyukur y teramat kerna aq telah melalui kehidupan y mengajar aq erti susah n senang .. hehehe. Kisah kehidupan aq di bandar berakhir ketika usia aq 15thn.

Kini .. genap sudah 7 thn aq hidup die kampong dan akan berterusan disini .. tempat asal ayahku iaitu TERENGGANU . walupon byk perbezaan, tp bg aq tetap sama .. tiada bezanya coz aq tak rase janggal lgsg saat tiba utuk memulakan khidupan y baru disini .. tenang n aman jer! Da kate kmpongkn .. hehehe ~ cume ad y kurng disini ! ape y kurng ekk .. taw x ? hehe~ msti xtaw kn ! kat sini aq cume ade 3 org kawan perempuan y paling aq rapat .. only 3 ok! not 4 or 5 .. y len sume lelaki .. nk taw knpa ? sbnye smk aq tuh adalah smk y baru dibuka jd da tntula xramai pelajar .. cume ade 2 kelas jer tok setiap tingkatan, kbtulan dlm kelas aq nie cume ade 10 perempuan & 12 lelaki ini menyebabkan aq cume ade 3 kwn prempuan je! sumenye sb kami dari 2 kmpung y berlainan .. 4 dri kmpung aq, n 6 lagi dri kmpg len .. posisi smk aq tengah2 diantara 2 buah kmpug .. lau kira pejalanan dri kmpung aq ke smk tuh dlm 15 minit .. kmpung 1 lagi 30 minit ! jauhkan, jadi itu sbnye aq xde kwn prempuan ramai ..hehehe so lepas nie jgn tnye agi npe aq asyik terperap je dlm umh & xde kwn nk g jalan2 !!!

Oh kawan2, sblom terlupa, rumah fmly cik izzaty kat selngor ayah da jual, sb xde sape2 nk duduk :( huhu~ bru je berangan bile da keje nti nk g duk sana .. pastu lau org tnye umh sewa kew ? ehh xlah, umh sndri .. hahahahaaha, leh cik izzaty bangga skjap !! hihihi –

Fuh ! fuh ! letihla taip pnjg2 nie .. hehe ~ nk smbung nti boleh x ?? ape? Xboleh … ayoyoo ama !! minachi sudah penat lar , hihi :P k lah .. adiosss muahahaha ~

Thursday, July 14

EEEEEEEEEEEEEEE .... BENCINYE !!!!
awat sume tulisan xboleh tukar colour ...
sakit ati betolla ....
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

^_ ^

tertiba cam suke lak ngn lirik lagu NIKITA WILLY nie
lirik yang simple but nice
pasal suara tuh samada sedap atau tak
aku xnk la komen
coz
tu bukan niat sebenar aku dgr lagu nie
so, pada sapa2 y nk komen suara penyanyi nie
ok @ x , suka hati la
cik izzaty xkisah punye !
hekhekhek

cik izzaty
hanya seorang gadis yang melayani sume genre music
end the most important
liriknya haruslah mempunyai makna
lalala ~

nak kene tulis lirik lagu kew ? huh! cam malas la plak, gpon liriknye ringkas ...
so I just buh video clip + lyrics je lah ... ok kan ! alaalaa .. jgn la kate malas nk tgk video song tuh, cik izzaty sorg y mls sudah laa .. kang lau ramai2 y malas, xde plak y rajin... hehe :)

Alamak, xboleh plak nk post video lgu nie, haih ! senget betol lar ... dah cmner nie? xde video terpaksa la tulis LIRIK , arghhh terpksa la aku seru keRajinan aku nie ...
RAJIN! RAJIN! KEMARI KAMOO .......................!!!!
' hahahaha, bengom betol la cik izzaty nie ' :D

( KU TETAP MENANTI )

MESKI DIRIMU BUKAN MILIKU
NAMUN HATIKU TETAP UNTUKMU
BERJUTA PILIHAN DISISIKU
TAKKAN BISA MENGANTIKANMU

WALAU BADAI MENERPA
CINTAKU TAKKAN KU LEPAS
BERIKAN KESEMPATAN
UNTUK MEMBUKTIKAN KU MAMPU JADI YANG TERBAIK
DAN MASIH YANG TERBAIK

KU AKAN MENANTI
MESKI HARUS PENANTIAN PANJANG
KU AKAN TETAP SETIA MENUNGGUMU
KU TAHU KAU HANYA UNTUKKU

BIARLAH WAKTU KU
HABIS OLEH PENANTIAN INI
HINGGA KAU PERCAYA BETAPA BESAR
CINTAKU PADAMU
KU TETAP MENANTI



Saturday, July 9

Wink Wink Wink .. arinie aku nk gtaw y aku wat chicken chop! HAHA!! dan2 je gtaw, padahal tah sape2 je y baca blog aku nie, kot2 xde lgsg .. lala~ tp aku xkisah pon sume tuh, coz nie blog aku so xkisah la pe pon y aku nk cite! xde y mrh..kan3?? hihi. Ok, ok berbalik pd cite aku y asal, chicken chop tu ada ayam + coslow + kentang goreng, cume y xde kentang putar coz aku xtaw cmner cara nk wat kuah kentang putar tuh .. ehemm, xkan nk belender kulit kentang plak .. tp itu y aku terpikir sb warna kuah n kulit kentang sama jer,hehe. Ade sape2 taw cara nk wat kuah kentang putar tuh ?? lau ade leh share ngn aku X .. SHARING IS CARING kan ! :D :D


p/s : 9 julai 2011 nie 1 hari org dok sibuk pasal perhimpunan ' BERSIH ', aku lak sibuk ngn chicken chop aku .. hahaha ~ ( biala, aku tidak terlibat pon ngn mner2 politik, cz umo xcukup agi :p )

Friday, July 8

oh NO !

ala, sebenarnye bukannye aku xboleh nk gnti mse MONTH y lepas2 tuh tp sb aku nie da byk sgt kumpul Malas ( bertimbun agknye, jual laku x? hehe! so ia da menguasai diri ini .. :) and yg pling xbestnye sb gnti pose sorg2 x cm mse tgh study.. leh pose ganti ngn member2, sahur sama2, buka pose sama2 barulah de BEST ! tp tu dulu la, skrg xagi .. huhuhu i-really2-miss-the-moment & i-love-you-sweet-friend MUAaaaaXXXXxxxxx~
Nampaknye aku terpakse la meneruskan pose ganti ini secara berterusan .. hekhekhek kurus la aku nti, leh jadi cm scha al-yahya ~ hahaha, perasan je kn ..


Thursday, July 7

dipersimpangan dilema !

masa berlalu, tanpaku menyedari
percintaan yang kita, bina hampir terlerai
apa salahku, kau buatku begini
dalam dilema, diantara jalan derita

tidak, pernahku duga
ini, semua terjadi
oh ...

janganlah engkau, menghancurkan segala
setelah lama, kita mengharungi bersama
usah biarkan, cinta kita yang suci
dilambung ombak, karam dilautan berduri

hanya, satu pintaku
moga, kau menginsafi
semua ini ...

telah banyak yang ku beri
sejak dulu lagi
pengorbanan tiada pernah jemu

hanyalah,tuhan saja bisa menentukan semua
kesabaran, daku menantimu
ku tetap memaafkan, dan berdoa kau kembali
sebelum, diri melangkah pergi


p/s : sudah jauh ku melangkah :)

Monday, July 4

LOST MEMORY !



kadang - kadangkn, aku rasa nak je alami hilang ingatan.
sb bile alami perkara tuh, aku dapat lupakan segala kisah yang mendukakan
tp itu adalah rase bile aku teringat perkara y menyakitkan
kalau dlm keadaan tenang, aku xnak hilang ingatan ..
aku sayang memori y tersimpan sejak dari aku lahir hingga la sekarang




AKU KELIRU!!
antara

1 @ 2

Tuesday, June 14

unTuk kAm00 ..

awak
sy xpernah minta banyak dari awak
sy cume mahukan keikhlasan awak 
mencintai & menyayangi 
diri sy
apa kesalahan sy, sehinggakan awak melukakan hati sy
jahat ke sy nie !
kejam ke sy nie !
kalau sy kate makin lama mula timbul perasaan benci 
sy tak nak benci awak
tapi
sy xmampu nak tanggung lagi
 sy insan y lemah
tp tak bermaksud awak boleh permainkan hati sy
sy bukan orang y dilahirkan tanpa perasaan
sy jugak bukan orang yang hidup dalam kepuraan
sy mahukan kejujuran
salah ke sy meminta kasih sayang & perhatian awak sorang
dan ianye cume untok sy sahaja?
bukan untuk dikongsi kongsi 
sy benci bile lihat sandiwara awak
sy cemburu
sy kecewa
sy sedih
bile die meluah secara terangan perasaan die thadap awak
hati sy sakit sangat
sy xboleh nak terima
kenapa mesti ada die
sy xsuke die !!


Wednesday, March 30

hye sume !! 


lamenye da xtinjau blog nie .. 
xtaw knpa tertiba rase cm mls je nk taip pnjg2 .. hehe
da insaf kot ~ lalala ... bkn xde cerita, ade jer .. 
tp bese la kbykkan hal yang melibatkan kisah peribadi ..
so rasenya mgkin xperlu sgt kot nk cerita nti bosan la .. 
blik2 story tntg feel ! hehe
jadi bile dipikirkan .. stop la dlu, lau kisah2 y tiada berkaitan ngn feel ade jer cume aku rase biasa2 jer..
tu jelah kot y aku nk taip arinie ..
tgk la nti kalau2 aku besemangat blik nk taip n story byk2 !! 
k .. k tido dlu, ngtok + penat .. daa ~ 



Sunday, March 13

~ JumAAT ~ 11 MAC 2011

seluruh dunia dikejotkan dengan suatu y menakutkan
iaitu GEMPA BUMI y menyebabkan berlakunye TSUNAMI .. 
setelah beberapa tahun dunia kembali tenang,
kini dalam tempoh selama 140 thn .. terjadi kembli di JEPUN ! negara termaju ..
tp sape sangka .. negara y begitu maju, dalam sekelip mata
lebur n musnah hanya kerana gelombang setinggi 10 meter y digelar TSUNAMI ..
gegaran sekitar 8.9 skala richter tuh sungguh mengejutkan sesiapa sahaja y mendengarnye ..


Ya ALLAH yang Maha Berkuasa ..
sesungguhnye Tuhan y berhak melaksanakan apa saja mengikut kehendak-Nya..
seperti kita sedia maklum .. hari JUMAAT adalah penghulu segala hari ..
dan pada hari JUMAAT jugak lak ..telah ditetapkan berlakunye hari kiamat !
sesuatu y tidak bisa kte bayangkan ..  kehancuran dunia !!!


kita sebagai umat akhir zaman hanya perlu mencari bekalan akhirat y secukupnye .. untuk di bawa bersama ...
aku sebagai insan y lemah & hina ini , tidak mampu menafikan kehendak -Nya ..
aku cuma mampu berdoa untuk kesejahteraan diri , keluarga dan semua umat islam .. semoga kita semua dilindungi ...
aminnn ya raballaminn... ^_^





Wednesday, March 9

giler kentang !!!

byknye contest .. 
pling best contest jd org paling byk mengomen .. hehe
bersemangt nk join, tp tu la ..
xde mase nk mengadap blog nie ...hukhukhuk
lupa memanjang ! hehe


contest2 y len pon byk jgk ..
macam2 .. tp mood nk join tak diseru agi ...
kang bile da seru comfrim penuh lak kt blog nie
join contest saje .. haha ~


hurm ... tgk la nti , lau berkesempatan aku try join..
wat mase skrg aku xde story nk create sgt ...
bz ngn bnde len .. kang da free aku create mcm2 .. :)


miss u all .. ( sape2 y sudi dirindui .. hehe )

Tuesday, March 8

8 MARCH 2011

 HARI WANITA SEDUNIA ..

jadi dengan ini .. sy selaku owner 
^_^ teRAtaK kAsiH hATi SaYA ^_^
ingin mengucapkan selamat menyambut hari wanita sedunia !

diharap semua insan y bergelar wanita
tidak kira bangsa , agama mahupun umur .. :)
sentiasa la menjaga diri n maruah keluarga 
kerana kamoo adalah ISTIMEWA  .. 

Monday, March 7


hehe ! 
cm best kan 
dpt on9 2 fb serentak .. haha
leh tinjau2 n tgk2 pe org tgh wat ..
tp xle selalu laR ...
tu da kire melampau .. 
hukhukhuk

tp keseronakkan tuh tetap ade..
~ lalala ~ 


Sunday, March 6

TOPUP !

kalau dulu aku giler topup .. leh dikatakan seminggu 3 4 kali aku topup .. rm 10 sekali topup .. lau didarabkan dengan 3 @ 4 .. seminggu je kat rm30 @ rm 40 aku habiskan tok topup sahaja ! tp tu dulu la .. mase zaman hangat bercinta , sume aku sangup redah .. hehe


skrg sejak2 xbercinta agi .. aku da xtopup cm dlu , lau topup rm 10 .. leh tahan lbh seminggu .. bkn xde org msj aku , tp aku da malas nk men msj ! lau penting aku reply .. lau x , aku abaikan & kekadang langsung xtopup .. sb da xde duit , hehe .. lau mtk kat ibu cm kelakar lak ( mtk gak, tp xselalu ) hehehee ...


setelah kehabisan krdt sekian lama .. td aku terima topup dari ayah .. berjumlah rm10 ! tp hnye dalam masa xsmpai 1 jam .. krdt ak hanya tinggal rm 0. 26 .. gile X ? tu bkn sb aku men msj ! tpsb aku col org .. hahahaha ~ so npk gayenye , aku xde krdt agi la .. hihihi apa ? mtk kat ayh ? haha xkan dapatnye .. so pe leh wat REDHA JE .. tp aku x terlalu terkilan, sb perbualan td sikit sebnyak dapat memgembirakan hati aku y kesunyian nie .. TERIMA KASIH :)



Saturday, March 5


I THINK THAT I LOVE YOU , I THINK THAT I MISS YOU
I THINK THAT I WANT YOU


BECAUSE I ALWAYS REMEMBER ABOUT YOU !




Wednesday, March 2

Tuesday, March 1

Monday, February 28

BEZA ANTARA CINTA & SUKA

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.


SUKA , MINAT & SAYANG 

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu.


Sunday, February 27


JOM..JOM..JOM..JOM HEBOH HEBOH !!

bese dengarkan ? wat pertama kalinye pada tahun 2011, bertapaknye karnival jom heboh di NEGERI TERENGGANU selama 2 hari .. 24 & 25 FEB 2011 .. hari ape? tgk kalender k , terase malas nk gtaw .. HAHA ! aku mendengar khabar bahawasanya suasana disana pd 24 aribulan begitu meriah .. terlalu 
padat maksimum ( da cm milo lak ) aishh .. :p so aku pon plan bajet nk g jugak lah, nk menyemakkan agi keadaan kt sana .. HAHA ! tu sume sekadar suke2 je pon , coz aku nie da bertapa dlm umah terlalu lame .. so nk gak jejalan cume y peliknye tempat PADAT tu jgk y aku nk g .. ade npk ciri2 gile x ? lalala ~ 
kini dengan rasminye 25 aribuln iaitu arinie .. aku g la jgk , perjalanan semunye ok .. cantik je ! cume bab parking y tension , sehabis jauh .. kat 1setengah km gak la parking gara2 jalan berhampiran ditutp .. sekali pndg da cam kat dataran merdeka, siap leh baring kt tgh jalan ! tp lau ade y wat cmtu , comfrim gile 
( sb still de knderaan terlibat y lalu lalang kt jalan tuh ) HAHA ! aku pon just jejalan jer cuci2 mata tgk ape y menarik .. pernah je pergi sebelom nie, tp sb nie first time wat kt tgnu so nk tgk la gelagat + reaksi org sini cmner So nie y sempat aku snap : jeng - jeng - jeng  ^_^ 

aksi kepenatan menunggu 
ats sb2 y hrus dielakkn terpksela blurkn pic nie .. 
hrp maaf ! hehe

sambung balik story .. byk brg y dijual dengan harga lelong .. rm 10 ! rm 20 ! tp itu xmenark minat aku , tp bnde len .. try la teka pe y mnrik n tertarik tuh .. hehehe ~ cepat - cepat ! adiah ade lau teka betol .. nk taw adiahnye ( gule2 jelah, sb murh ) HAHA ! xdekot k, cume jimat .. lala ~ bnde tuh sebenarnye payung warna warni n bola ! menarik kn ? HAHA ! sila muntah skrg lau terasa !wink3 ( ^_* ) .. Nah ! tuh hah aku tunjuk kt korg k .. 


cntikkn payung n bola nie .. msti best lau dpt ! hehe .. antra 1 nie , payung je y aku dapat .. bola tuh X ! sbnye setelah diteliti, takut xtahan lama .. almaklum arr , umh aku nie de kucing y hyper kang abis rosak die men + takut meletup coz xtebal sgt .. tp bile dilihat mmg ramai y beli kedua2 brg nie . First skli payung coz cuaca time tuh mmg membuntuhkan kegunaannya .. Kdua lak , bola coz kanak2 ! tidak termasuk abg2 , adik2 jejaka y sememgnye sukakan BOLA !! sgup bwk jalan ke hulur hilir , segan ? HAHA!  mmg xdenye .. y penting keseronakkannye nti .. ( n_n ) . BG aku y mencuit ati aku bile 5 org jejaka beli 5 biji bola, tu msti kes xnk berebut or kongsi kan3 ?? so xkisahlah hak masing2 ! tp y xdisangka 5 jejaka tuh datang dengan menaiki kenderaan y dipanggil ****** .. leh agak x pe die ? pernah dgr ayat nie ( lau Malaysia ade MES tok mercedes , aku ada KEN tok kancil ) HAHAHAHA !! leh bayang x .. cmner 5 org & 5 bola dalam 1 kancil .. try pikir , muat ke tak ? lalalaa ~ da tntula xmuat .. aku y tgk pon gelak agikan dorg comfrim +++ gelak !! aku , ibu n ayah y berada berhampiran hanya ketawa .. tiba - tiba ayah bersuara ' xmuat tuh , npk gaya undi je salah sorg dok kt bonet lau xmuat atas bumbung ade ' ibu turut bersuara jgk ' cmner setuju x cdgn tuh ? lau xsetuju cdgn pling senang , bola letak dlm kete, pastu korg tolak kete ' pe lagi , dorg bantai gelak arr .. serius time tuh dorang sume da xle tahan gelak .. HAHAHAHAHA ! dorg ingat dorg nek van kot .. kahkahkah ~ pas sudah la awk2 ehh .. pikir ! pikir ! kami2 lek dulu .. bye ^ hehe ( tggl la dorg y masih memikir ) 

Nie pic time kat sana .. xde y menarik sgt pon coz aku xtgkp pic artis .. just tgk real sudah !!








 p / s : snap pic time : 3.35 ptg .. suasana di booth lengang coz kbykkan org berehat  sekeliling DATARAN SYAHBANDAR 


Saturday, February 26

Jumaat , hari penghulu segala hari ..
ermm , ada apa dengan hari ini ?
menarik ke hari ini ? cuaca ! 
sedang2 sahaja ..X panas X  hujan ..
persekitaran! owez cam biasa, cantik *
aktiviti ! tak kemana mana pun ..
so .. ape y ade dengan hari ini ??
lalalalalalalalallalalalalalala ~


sbnarnye apa y berlaku hari .. bese2 jer 
cume ade jamuan makan tok org masjid !
ktenye wat tok maulidur rasul hari tuh ..
kire nie giliran wat kat umah la plak .. 
kat masjid da ! tetamu y datang ramai .. 
abis jiran kiri kanan depan belakang ade.. cume y dari atas & bawah je y Xde .. HIHI  ( lau ade msti takutkan )


suasana time gotong royong memasak tuh .. xdapat aku nk cite kan..
HIHI .. sebabnye aku xturut serta .. aku awal2 g da cabut MEN - TENET !!
HAHA ! tp jgn risau , aku nie malas bukan byk sgt .. cume dalam 15%
sikit kan ? so ape y nk heran lau aku xtolong .. lalala ~
jamuan stat lepas solat isyak .. mula2 berselawat dulu ..
tadah tangan ... doa ramai2 .. pastu makan !


makan            :  ikan sambal + kari @ gulai ayam + kerabu nangka + 
                         sambal belacan
minuman         :  air teh ( setakat manis2 buah ) jimat .. guraw2, HAHA !
pencuci mulut  :  buah timun ( taw x buah timun tuh buah ape ? timun @ tembikai )
                         bese la ... len tempat len nme gelarannye .. :P )


memang sedap bile sebut sal makan tp .. ade bab y paling2 aku malas !
yahhh .. malas agi, betol2 malas kn aku nie ( ade je y malasnye ) huhuhu
iaitu bab mencuci n mengosok .. aduh lemahnye rase !
menyental .. hajat dihati da nk larikan diri .. hehe
tp xkesampaian lak .. bila tgk ibu kesayanganku dok mencuci ..
so sebagai anak y xseberapa nak mithali nie .. g la tolong !
tolong ape ? tolong susun jew .. y menyental org leh nye keje .. HAHA !
ok la tuh kan .. wat gak keje, dri tak wat langsung ..
pahala ?? harap2 dapat la sikit .. sekurang2 nye , ringan gak bahu kiri aku nie..
sB balance ( hakikatnye balance kew ) HAHA ! 


ok ok ok ..
letih .. letih .. penat .. penat ..
yeye je penat + letih !! hahaha
k lah .. jari da skit dok tekan keypad ..
so berhenti dulu yer ..
daaaa ~~~ daaaa ~~~~


P / S : amacam .. napak skema x ayat aku tuh !! ahakz ~ ting3 ... :) 



Friday, February 25


perhh .. 
letih - letih
edit blog y tak cntik - cantik jugak
hahaha


Thursday, February 24

Muhasabah Cinta - edCoustic

Wahai pemilik nyawku ini , 
Betapa lemah diriku ini ,
Berat ujian dari - Mu ,
Ku pasrahkan semua pada - Mu ,

Tuhan baru ku sedar , 
Indah nikmat sehari itu ,
Tak pandai aku bersyukur ,
Kini kuharap cinta dari - Mu ,

Kata - kata cinta terucap indah ,
Mengalir berzikir di kidung doa - Mu , 
Sakit y ku rasa biar jadi penawar dosaku ,
Butir - butir cinta airmata ku ,
Teringat semua y Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini ,
Ya Illahi , muhasabah cintaku .

Tuhan kuatkan lah aku ,
Lindungiku dari putus asa ,
Jika akuharus mati ,
Pertemukan aku dengan - Mu .

Kata - kata cinta terucap indah ,
Mengalir berzikir di kidung doa - Mu , 
Sakit y ku rasa biar jadi penawar dosaku ,
Butir - butir cinta airmata ku ,
Teringat semua y Kau beri untukku ,
Ampuni khilaf dan salah selama ini ,
Ya Illahi , muhasabah cintaku ...